ЧЗВ

Какво е прахово боядисване?
Прахово-полимерното покритие представлява полимер, който се нанася електростатично върху предварително почистени от корозия и мазнини метални повърхности, след което се полимеризира при температура между 180С-200С в зависимост от вида на боята. Прахово-полимерните покрития, според вида си, се делят на такива за вътрешна и външна употреба. Също е важно да споменем, че при този метод създаването на цвят по избор е изключително сложно и за малки серии или прототипи е нерентабилно. Но за сметка на това неудобство гамата от цветове е огромна и е по системата RAL. Освен това има и доста голям избор от стуктурни бои и такива с ефекти. За Ваше удобство на сайта можете да видите по-голямата част от цветовете по системата RAL.
Защо мострата е по-скъпа от серийно изделие?
Един сериен детайл е „прогонен” като технология и последователност на производствения процес и оптимизиран откъм използване на материалите максимално ефективно и с минимум „фири”. Доста често в производствения процес се използват приспособления, чиято изработка също имат известна себестойност. Тя се разпределя върху всички изделия от вида и колкото е по-голяма серията, толкова по-нисък е относителния дял на непряко вложените в изделието ресурси. Разделен на отделни операции, които се правят за всички детайли от серията с една настройка на машината, специфичното време за производство е в пъти по-малко от това при производството на прототип. Надяваме се, сега разбирате защо и цената на прототип е по-висока.
Може ли да се произведе изделие по мой проект?
Да. Можете да предоставите готово задание или само идеен проект. Ние можем да го реализираме.
Може ли да направя поръчка, включваща и стикери с цветен печат?
Да. Просто трябва да ни изпратите готов файл със желания от вас графичен дизайн. Ние ще имаме грижата да го изпълним.
Мога ли да получа документацията на произведеното по моя поръчка изделие?
Да, след като заплатите разходите по създаването и. Ние правим (освен в случай, че клиента вече има ) точна документация за всеки продукт, произведен от нас с цел максимално качествена услуга. Освен това дори след дълъг период от време е възможно да произведем нова серия от същото изделие при нужда. Създаването на тази документация изисква влагането на известен ресурс от наша страна.
Как да получа оптимална цена за необходимото ми изделие?
Цената зависи от много фактори като сложност на изработка, тираж, вид покритие, цветове, вложени материали и технологии. След като се уточнят визията и техническите изисквания към изделието, нашите специалисти ще Ви изготвят предложение за оптимизация на технологично и съответно ценово ниво.